Stiri Recente

Alin Firfirică – locul 1 la Meeting-ul atletic de la Thum. “A fost un concurs super!”

Localitatea germană Thum a găzduit vineri, 30 august 2019, un puternic Meeting atletic. Printre sportivii care au luat parte la această întrecere s-a numărat și românul Alin Firfirică.

Legitimat la clubul Steaua București, Alin a reușit să câștige azi proba de aruncare a discului cu o performanță de 65,50 m. Elevul Danielei Costian i-a depășit în concursul de azi pe doi dintre cei mai valoroși aruncători ai lumii din ultima perioadă: germanul Daniel Jasinki – bronz la ultima ediție a JO, de la Rio, și estonul Martin Kupper – locul 4 la ultima ediție a JO, de la Rio.

Cu 65,50m, Alin Firfirică a fost din nou extrem de aproape de realizarea baremului pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar sportivul român nu disperă și e convins că cei 66 de metri vor fi atinși până la urmă.
“O să vină și baremul de Tokyo. Am fost foarte aproape. A fost un concurs super pentru mine. Mă bucur că am reușit să mă impun în fața a doi dintre cei mai valoroși adversari. Daniel Jasinki și Martin Kupper au fost finaliști la Jocurile Olimpice de la Rio, iar faptul că i-am învins reprezintă mult pentru mine. Acum mă pregătesc de următoarele competiții”, a declarat Alin pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

În concursul de la Thum, Alin a fost urmat de Ola Stunes Isene (Norvegia) – 64,99m și Martin Wierig (Germania) – 64,91m.