Stiri Recente

Alin Firfirică, la primul concurs după perioada de izolare!

Primul atlet român din lotul olimpic masculin care revine în competițiile internaționale după perioada de izolare provocată de pandemia de coronavirus este Alin Firfirică (24 de ani).
Legitimat la clubul Steaua București, unde este pregătit de antrenoarea Daniela Costian, Alin va concura joi, 2 iulie 2020, în proba de aruncare a discului din cadrul Raiffeisen Austrian Top-Meeting Eisenstadt.
Găzduită de Leichtathletik Arena din Eisenstadt (Austria), proba de aruncare a discului îl va pune serios la încercare pe Alin. Calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, Alin Firfirică se va duela în Austria cu doi atleți de top: austriacul Lukas Weisshaidinger și slovenul Kristjan Čeh.

Lukas Weisshaidinger (Austria) este medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de la Doha, de anul trecut, cu o aruncare de 66,82 m, și la Campionatul European din 2018, de la Berlin (cu 65,14 m). Totodată, Lukas s-a clasat pe locul șase la Jocurile Olimpic de la Rio, din urmă cu patru ani.
Pe de altă parte, Kristjan Čeh este campion european de tineret în 2019, la Gavle (Suedia).

Ultimul concurs la care Alin Firfirică a participat în acest an, înainte de startul pandemiei de coronavirus, a fost Campionatul Național de aruncări lungi de iarnă, din 8 martie, când a aruncat 62,86 m. O săptămână mai devreme, la Campionatul Municipal București, atletul stelist a aruncat 66,22 m!
Pe plan extern, în 15 februarie 2020, sportivul legitimat la clubul Steaua București a câștigat primul său concurs indoor: ISTAF Indoor de la Berlin. Alin s-a impus cu o aruncare ce a măsurat 62,27 metri. Succesul a fost cu atât mai important cu cât el s-a produs în Germania, în fața a trei mari sportivi ai acestei probe: Martin Wierig (locul 8 la CM de la Doha, în 2019) – 62,07, Christoph Harting (campionul olimpic de la Rio, în 2016) – 61,28, și David Wrobel (medaliat cu bronz la Campionatele Naționale ale Germaniei) – 60,94.