Stiri Recente

Alin Firfirică, după succesul de la Berlin: “A fost un concurs pe care nu-l voi uita niciodată!”

Atletul Alin Firfirică se află într-o formă excelentă la acest început de an. Sâmbătă, 15 februarie 2020, sportivul legitimat la Clubul Steaua București, unde este pregătit de către antrenoarea Daniela Costian, a câștigat primul său concurs indoor: ISTAF Indoor de la Berlin.
La câteva zile de la succesul din Germania, Alin a oferit câteva impresii în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

“Istaf Indoor 2020 – competiția prin care mi-am deschis sezonul 2020, acest concurs cu siguranță o să facă parte din categoria concursurilor pe care nu le voi uita niciodată. Iar acest lucru se datorează atât rezultatului cât și atmosferei din acea sală. A fost primul meu concurs în care am aruncat cu discul indoor și așa cum este normal, au fost și emoții. Emoții care s-au dovedit a fi pozitive. Proba de aruncare a discului a fost ultima din programul acestui concurs, dar cu toate acestea, sala a rămas la fel de plină. Am avut parte de spectatori care au știut să ne încurajeze, drept dovadă faptul că a ieșit un spectacol pe care eu unul nu am cum să îl uit. Germanii chiar știu să organizeze competiții prin care să atragă publicul spre atletism”, a declarat Alin, care a vorbit și despre programul său din următoarea perioadă: “În prezent îmi desfășor antrenamentele în cantonamentul din Portugalia/ Monte Gordo pentru că vremea de aici este mult mai prielnică față de ceea ce avem în țară în această perioadă. Am început cantonamentul pe 12 ianuarie și urmează să revin în țară pe 27 februarie pentru a pregăti Campionatul National de aruncări de iarnă, din 8 martie. Sunt într-o formă foarte bună. Tehnica este pusă la punct, iar cel mai important lucru, cu riscul de a mă repeta, sunt sănătos. Aflându-mă în an olimpic cel mai mare impediment ar fi o accidentare, de aceea acord foarte mare importanță pe partea de încălzire și stretching. Prima competiție internațională în aer liber la care voi lua startul în acest an este Cupa Europei, organizată în Portugalia, la Leiria, în perioada 21-22 martie”.

Reamintim faptul că, în Mercedes-Benz Arena din capitala Germaniei, sportivul de la Clubul Steaua București s-a impus cu o aruncare ce a măsurat 62,27 metri. Succesul este cu atât mai important cu cât el s-a produs în Germania, în fața a trei mari sportivi ai acestei probe: Martin Wierig (locul 8 la CM de la Doha, în 2019) – 62,07, Christoph Harting (campionul olimpic de la Rio, în 2016) – 61,28, și David Wrobel (medaliat cu bronz la Campionatele Naționale ale Germaniei) – 60,94.