Stiri Recente

Alin Firfirică, după realizarea baremului pentru JO Tokyo: “Încă îmi tremură picioarele!”

Alin Firfirică s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după ce a reușit să arunce 67,32 la concursul de atletism de la Katowice intitulat Memorialului “Kamila Skolimowska”.

La puțin timp după terminarea întrecerii, Alin a declarat că această reușită reprezintă o importantă infuzie de încredere în vederea participării la Campionatul Mondial de la Doha!
“Încă îmi tremură picioarele. Acum am altă motivație la Campionatul Mondial după un astfel de concurs. Am concurat cu elita și m-am impus. Nu îmi vine să cred ce surpriză am reușit să îmi fac mie și familiei mele. În sfârșit simt că durerile mele de cap s-au dus. Mi-am dorit atât de mult să îndeplinesc acest barem, încât nu reușeam să mă odihnesc bine noaptea. Mă gândeam insistent la acest lucru pentru că am muncit enorm, iar cu fiecare lună care trecea fără barem, presiunea de pe umerii mei creștea”a declarat Alin pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Trebuie subliniat faptul că Alin a aruncat peste 67 de metri de două ori la Katowice: 67,32 la a doua încercare și 67,26 la ultima tentativă. În concursul din Polonia, sportivul român i-a devansat pe Piotr Malachowski (Polonia) – 65,71 și Andrius Gudzius (Lituania) – 65,17.

Astfel, Alin Firfirică devine al cincilea atlet român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după  Florentina Marincu-Iusco (Sp CN Cetate Deva – lungime), Alina Rotaru (CSM București – lungime), Claudia Bobocea (CSA Steaua – 1.500 m), Daniela Stanciu (CSA Steaua – înălțime).

Alin Firfirică este legitimat la clubul Steaua București, acolo unde este pregătit de către antrenoarea Daniela Costian.