Stiri Recente

Alin Firfirică după concursul din Finlanda: “A fost ca o finală de la Jocurile Olimpice!”

Sezonul internațional de atletism a început azi,11 august 2020, odată cu disputarea la Turku, în Finlanda, a Primul meeting din seria World Athletics Continental Tour Gold a avut loc marți, 11 august 2020, în Finlanda, la Turku, iar printre participanți s-au numărat și doi sportivi români.
Alina Rotaru (CSM București) și Alin Firfirică (Steaua București) s-au clasat fiecare pe locul șase în probele de lungime, respectiv disc.

La mai puțin de 48 de ore de la întrecerea extrem de puternică la care a luat parte, Alin a oferit primele declarații pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

“A fost un concurs foarte greu, cu adversari importanți. Aș putea spune că a fost ca o finală de la Jocurile Olimpice. Momentan nu sunt într-o formă foarte bună deoarece se simte numărul scăzut de aruncări pe care le-am putut face în această perioadă. În acest sezon, fără Campionate Europene și fără Jocuri Olimpice, consider că pentru mine este mai bine să încep mai devreme acumulările decât să încerc să fac vârf de formă. Nu rămâne decât să îmi îmbunătățesc calitățile fizice pentru ca mai târziu totul să se reflecte în rezultatele pe care le voi obține”, a declarat Alin.

Vă reamintim faptul că, după întrecerea de la Viena și Cupa României din week-end-ul trecut, Alin Firfirică s-a aflat la Turku în fața celui de-al treilea concurs în perioada post-izolare. Și, într-o companie extrem de selectă în frunte cu campionul mondial din 2019, Daniel Stahl, și cel din 2017, Andrius Gudzius, sportivul de la clubul Steaua București s-a clasat pe locul șase în proba de aruncare a discului, cu o performanță de 60,98m. Pregătit de către antrenoarea Daniela Costian, Alin a mai aruncat astfel: 59,06m, -, 60,71m, 59,23m, -.
Podiumul probei a arătat astfel: 1. Daniel Stahl (Suedia) – 69,23m, 2. Andrius Gudzius (Lituania) – 66,39m, 3. Kristjan Ceh (Slovenia) – 66,07m. Au concurat șapte sportivi din Suedia, Polonia, Finlanda, România și Slovenia.

Seria Continental Tour Gold este una de top mondial, fără a pune la socoteală, evident, Diamond League, și se desfșoarp în lunile august și septembrie ale acestui an. Competiția are loc în opt țări din Europa, Africa și Asia, după cum urmează: Turku (Finlanda) – 11 august, Székesfehérvár (Ungaria) – 19 august, Tokyo (Japonia) – 23 august, Silesia (Polonia) – 6 septembrie, Ostrava (Cehia) – 8 septembrie, Zagreb (Croația) – 15 septembrie, Nairobi (Kenya) – 26 septembrie și Nanjing (China) – data va fi stabilită ulterior.