Stiri Recente

Alin Firfirică a cucerit medalia de argint la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli, în proba de aruncare a discului

România și-a mai trecut în palmares o medalie la ediția din acest an a Jocurilor Mondiale Universitare de la Napoli. Sâmbătă, 13 iulie 2019, atletul Alin Firfirică a cucerit medalia de argint în proba de aruncare a discului cu o aruncare ce a măsurat 63,74 metri.
La concursul din Italia, sportivul legitimat la clubul Steaua București a fost depășit doar de Matthew Denny (Australia), care a aruncat 65,27 metri. Pe locul trei s-a clasat Henning Prufer (Germania), cu o aruncare de 63,52 metri.
Alin Firfirică este antrenat la clubul Steaua București de antrenoarea Daniela Costian.

Alin este la a doua medalie la Jocurile Mondiale Universitare, după ce în urmă cu doi ani, la Tapei a cucerit tot argintul. La câteva ore după superba prestație de la Napoli, Alin a declarat următoarele pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism: “Concursul a fost foarte bun. Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat. Ce pot să spun? Cercul a fost foarte alunecos. Am avut ceva probleme din această cauză. Așa este stilul italienilor, dar m-am adaptat cât de bine am putut. Rezultatul a fost excelent în aceste condiții. Sunt convins că voi putea face baremul de JO la Nationalele de la Pitești, de peste două săptămâni”.