Stiri Recente

Alexandru Novac, nou record al „Internaționalelor” României

Un adevărat spectacol atletic pe „Cluj Arena” în prima zi a Campionatelor Internaționale ale României, competiție ajunsă la cea de-a 64-a ediție. Și pentru că sarea și piperul îl dau recordurile, trebuie consemnată performanța lui Alexandru Novac (CSM București, antrenor Petre Manu) la suliță, care, cu 83, 42 m și-a depășit propriul record, cu șanse mari să câștige premiul cel mare conform Tabelei Internaționale de punctaj. Oricum, și-a pus și biletul de Doha în buzunar!

Venit de peste mări și țări, Femi Ogunade, atletul de culoare din Qatar și-a respectat cartea de vizită, trecând primul linia de sosire de la 100 m în 10,25. Un alt rezultat de valoare și totodată barem pentru Jocurile Olimpice de la anul, l-a înregistrat Dimitriana Surdu (Republica Moldova) locul I la aruncarea greutății, cu 18,62 m. Devenită deja atleta CSA Steaua, alergătoarea de origine kenyană Stella Rutto Jepkoagei, s-a impus decisiv la 3000 m obs (9:44,07).

Alin Firfirică (CSA Steaua, antrenoare Daniela Costian) își continuă seria de valoare la aruncarea discului. De această dată, 63,40 m și prima poziție în clasamentul probei. De menționat, totodată, rezultatul Marinei Baboi (SCM Gloria Buzău, antrenoare Doina Voinea, locul I la 100 m, în finală cronometrul oprindu-se la 11,71 secunde. În încurajările concetățenilor clujeni, cu toate că acum este legitimată la CSM București, Andrea Miklos (antrenoare Kanizsai Magdolna) s-a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere la 400 m.

Toate rezultatele le puteți găsi pe site-ul FRA în secțiunea „Rezultate Live”. Și mâine show-ul continuă!