Stiri Recente

Alexandru Novac, locul trei la meetingul atletic de la Bad Köstritz (Germania). “A fost un concurs foarte tare!”

Atletul român Alexandru Novac își continuă seria participărilor la meeting-urile atletice din Europa. Vineri, 23 august 2019, sportivul de la CSM București a participat la întrecerea atletică de la Bad Köstritz, din Germania.
Alexandru a încheiat proba de aruncare a suliței pe locul trei, cu un rezultat de 79,79 metri. Întrecerea a fost câștigată de către germanul Johannes Vetter – campionul mondial în exercițiu, cu o aruncare ce a măsurat 89,28 metri!

“A fost un concurs foarte tare. Au participat concurenți de elită. Eu am obținut un rezultat modest și sper ca la următoarele două competiții, de la Madrid și din Italia, să fac o figură frumoasă”, a declarant Alexandru Novac pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism imediat după întrecerea de la Bad Köstritz.

Trebuie amintit faptul că duminică, 18 august, Alexandru a câștigat proba de aruncare a suliței din cadrul Motonet Grand Prix de la Espoo (Finlanda). El a aruncat 79,70m din a treia încercare și s-a clasat pe locul întâi. Pe poziția a doua a terminat finlandezul Lassi Etelatao, cu 78,66m, iar pe trei s-a clasat Oliver Helander, tot din Finlanda, cu 78,43m.