Comunicare interna

Statut
Istoric
Contact
Cluburi de atletism
Calendar competitional 2018
Formulare/Norme Generale/Taxe 2018
Regulament 2018
Caracteristici probe garduri 2018
Standarde de participare 2018
Top 10 2017
Top 10 2016
Recorduri Nationale 10.12.2017
Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Lot National Seniori
Lot National Tineret
Lot National Juniori 1
Lot National Juniori 2
Lot National Juniori 3
Lot Bursieri Olimpici
Lot Olimpic Tineret
Comisia de femei
Sport pentru viata
100 de ani de excelenta

Cerinte pentru organizare competitii

Plan de Pregatire 2018
Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Premieri 2016
Campionatul Balcanic Seniori 2016
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
 Inscriere 
 Link-uri 
 Rezultate 
 Parteneri 


 Competitii 
 viitoare 

A 22-a ediţie a Campionatului European de Ultramaraton 24h are loc la Timişoara

Pentru prima dată în istorie, România este gazda unui campionat european de atletism.

Campionatul European de Ultramaraton 24h va avea loc la Timişoara în perioada 26-27 mai şi va pune România pe harta marilor campionate de atletism.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată astăzi la sediul Federaţiei Române de Atletism. La conferinţa de presă au participat domnul Nadeem Khan, vicepreşedinte IAU şi preşedinte IAU în exerciţiu, domnul ministru Marius Dunca, Ministerul Tineretului şi Sportului, doamna Diana Amza, manager S24H şi domnul Florin Florea, preşedinte Federaţia Română de Atletism.

Ultramaratonul a intrat în lumina reflectoarelor atletismului odată cu popularitatea curselor de anduranţă la care participă anual mii de atleţi dornici să îşi testeze limitele. Ultramaratonul este o competiţie în care principiile atletice de rezistenţă şi performanţă îşi dau mâna cu caracterele puternice şi spiritul de fair play.

Anul acesta, România a primit din partea IAU (Asociaţia Internaţională de Ultraatletism) dreptul de a organiza a 22-a ediţie a Campionatului European de 24 ore alergare. Cea de-a 22 ediție a Campionatului European de 24 ore alergare se va desfășura în perioada 26-27 mai 2018 la Timișoara. Acest gen de întrecere presupune parcurgerea unei distanţe cât mai mari în decursul a 24 de ore de alergare.

La conferinţa de presă organizată astăzi, 15 ianuarie, la sediul Federației Române de Atletism a participat şi vicepreședintele IAU, actualul preşedinte în exerciţiu, canadianul Nadeem Khan.
„Ultraatletismul câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi astăzi, iar Federaţia Română de Atletism este pregătită să susţină şi să dezvolte această nouă ramură a atletismului. Organizarea acestui campionat ne onorează şi, în aceaşi timp, ne obligă să demonstrăm că în România se pot organiza cu succes competiţii de anvergură europeană” a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Dreptul de organizare a acestei competiții continentale a fost acordat României în special datorită experienței acumulate cu prilejul Concursului internaţional de alergare de anduranță S24H. Prima ediție s-a desfășurat în anul 2016 în orașul de pe Bega, pe o buclă cu lungimea de 1236 metri, asfaltată şi iluminată nocturn în Parcul Copiilor „Ion Creangă”. Iniţiatoarea acestui concurs, cea care a militat pentru depunerea candidaturii României şi a contribuit la alegerea ţării noastre este Diana Amza, managerul competiţiei S24H.

„Am fost investiți cu încrederea Asociației Internaționale de Ultraatletism (IAU). România are acum oportunitatea de a arăta că poate face lucrurile la un standard foarte ridicat și poate sta mândră la masă cu oricare altă țară europeană. Este o ocazie excelentă să ne unim forțele. Când mai multe inimi bat pentru aceeași viziune, rezultatul nu are cum să fie altcumva decât impresionant” a declarat Diana Amza, managerul competiţiei S24H.

Reguli de constituire a lotului național pentru Campionatului European de 24 ore alergare

Pentru a face parte din echipa reprezentativă, alergătorii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să dețină cetățenie română, să fie legitimați la un club sportiv care este afiliat Federației Române de Atletism, să aibă viză medicală, să fi participat în ultimii doi ani (2016, 2017, 2018) la o competiție oficială de 24 ore alergare.

Rezultatul obținut în cadrul acelei competiții oficiale de 24h alergare trebuie să fie egal sau superior următoarelor distanțe: masculin - 175 km; feminin - 150 km. Data limită pentru definitivarea lotului este 31 martie 2018.

Se alcătuiesc clasamente la individual masculin - feminin, echipe masculin - feminin.
Lotul României se va alcătui după cum urmează:
Individual masculin - feminin: maxim 9 persoane, adică cele mai bune 9 performanțe ale ultraatleţilor care au îndeplinit toate criteriile de calificare.
Dintre cele maxim 9 persoane care pot participa la cursa individuală (masculin și feminin) primii 6 atleți vor fi nominalizați la proba pe echipe (masculin și feminin).

Criterii de clasificare a ultraatleţilor în funcție de rezultatul obținut într-o competiție oficială de 24h alergare, conform standardelor IAU – Asociația Internațională de Ultraatletism, organizație care își desfășoară activitatea sub patronajul Federației Internaționale de Atletism (IAAF).
În funcție de distanța parcursă, ultraatleţii se clasifică în următoarele categorii:
CAT A:
• Masculin: >/= 240 km
• Feminin: >/= 220 km
CAT B:
• Masculin: >/= 220 km
• Feminin: >/= 200 km
CAT C:
• Masculin: >/= 200 km
• Feminin: >/= 180 km
CAT D:
• Masculin: < 200 km
• Feminin: < 180 km

Despre ultramaraton şi IAU
Numele de ultramaraton este dat oricărei curse care acoperă o distanţă mai lungă decât cea clasică de maraton de 42.195 kilometri. Organizaţia care guvernează întrecerile oficiale de ultramaraton este IAU (Asociaţia Internaţională de Ultraatletism), asociaţie afiliată la IAAF (International Association of Athletics Federations).

Competiţiile consacrate ale IAU sunt Campionatul Mondial de 100 km (sub patronajul IAAF care omologhează şi recordul mondial), Campionatele Continentale de 100 km, Campionatul Mondial de 24H, Campionatele Continentale de 24H, Campionatul Mondial de 50 km şi Campionatul Mondial de Trail.


FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

Record național de tineret pentru băieții din ștafeta de 4x400 m
19 Februarie 2018

Undă verde pentru Campionatul European de 24 Ore Alergare
19 Februarie 2018

România a strălucit la Istanbul
18 Februarie 2018

Start al concursurilor de aruncări lungi
17 Februarie 2018

Istanbulul luat cu asalt de atleți
15 Februarie 2018

Maratonul atletic continuă!
13 Februarie 2018

România câștigă detașat Balcaniada juniorilor 1
12 Februarie 2018

Atleții compleți, pe turnanta de la „Lia Manoliu”
08 Februarie 2018

Atleții compleți, pe turnanta de la „Lia Manoliu”
08 Februarie 2018

Bacalaureat Loturi Olimpice
08 Februarie 2018

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM