Comunicare interna

Statut
Istoric
Contact
Cluburi de atletism
Calendar competitional 2018
Formulare/Norme Generale
Regulament 2017
Caracteristici probe garduri 2018
Standarde de participare 2018
Top 10 2017
Top 10 2016
Recorduri Nationale 10.12.2017
Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Lot National Seniori
Lot National Tineret
Lot National Juniori 1
Lot National Juniori 2
Lot National Juniori 3
Lot Bursieri Olimpici
Lot Olimpic Tineret
Comisia de femei
Sport pentru viata
100 de ani de excelenta

Cerinte pentru organizare competitii

Plan de Pregatire 2018
Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Premieri 2016
Campionatul Balcanic Seniori 2016
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
C.N.Semimaraton 2017
LIVE RESULTS
 Inscriere 
 Link-uri 
 Rezultate 
 Parteneri 


 Competitii 
 viitoare 

Performanţă, prietenie, respect. Un campionat mondial aflat sub semnul cooperării

Atleţii şi antrenorii români au participat la cea mai mare reuniune a familiel mondiale a atletismului: Campionatul Mondial de Atletism de la Londra.
10 zile de întreceri atletice de cel mai înalt nivel, public extrem de numeros, performanţe extraordinare, audienţe uluitoare şi o conexiune superbă între atleţi şi public au caracterizat cea de-a 14 ediţie a Campionatului Mondial de Atletism de la Londra.

În această atmosferă de celebrare a atletismului, atleţii români au concurat sub privirile sutelor de mii de spectatori prezenţi în tribune şi au fost susţinuţi de românii care au achiziţionat bilete la competiţie şi de cei care au fost conectaţi la ritmul campionatelor prin reţelele de socializare.

Numeroşi atleţi, din toate colţurile mapamondului, au declarat la finalul campionatului că atmosfera superbă de acolo a fost cea care a dus la performanţe deosebite, începând din serii şi culminând cu finalele extrem de puternice.

Federaţia Română de Atletism îi felicită pe toţi sportivii, antrenorii şi conducătorii de cluburi pentru participarea la Campionatul Mondial de Atletism, cea mai puternică competiţie mondială. Va urma o şedinţă de analiză a rezultatelor şi stabilirea măsurilor care trebuie luate pentru îmbunătăţirea rezultatelor viitoare.

Mulţumiri speciale merg către Ministerul Tineretului şi Sportului, fără de care nu ar fi fost posibilă deplasarea la Londra a delegaţiei României.

„Îi felicit pe sportivii noştri, care au reuşit o participare onorabilă, care confirmă valoarea lor actuală. Vom analiza rezultatele obţinute la această competiţie, alături de cele ale întregului sezon competiţional şi vom decide ce măsuri vom lua pentru ca în anul care va veni să avem rezultate mai bune. Le mulţumesc sportivilor şi atrenorilor pentru eforturile lor deosebite şi cluburilor şi Ministerului Tineretului şi Sportului pentru tot sprijinul acordat.
Sper ca atmosfera de la Londra, de promovare a principiilor atletismului, să înceapă să se regăsească şi pe stadioanele şi în sălile de concurs din România. Sportivi, antrenori şi public facem cu toţii parte din marea familie a atletismului şi trebuie să colaborăm pentru ca atletismul să redevină cel mai iubit sport naţional? Florin Florea – preşedinte Federaţia Română de Atletism.


Rezultate Campionatul Mondial de Atletism de la Londra 2017

La Campionatul Mondial de Atletism de la Londra, sportivii români au concurat aproape de vârful de formă, reuşind clasări onorabile.
Deschiderea Campionatului Mondial de Atletism a fost făcută pentru România de Claudia Bobocea, în seriile probei de 1500m, unde a realizat un timp de 4:11:20 şi s-a clasat pe poziţia a 10-a în seria a doua, timp care nu i-a permis accesul în faza următoare.

În a doua zi de competiţie, Andrei Gag reuşea o aruncare de 20.61 în calificările pentru finala probei de aruncarea greutăţii, stabilind un nou season best şi calificându-se în finala probei. În finala de a doua zi, Andrei Gag s-a clasat pe locul 12 cu o aruncare de 19.61cm.

Bianca Ghelber Perie, invitată la acest campionat de către forul mondial atletic, IAAF, a ratat calificarea în finala de aruncarea ciocanului, având o aruncare de 65.07, care a plasat-o pe locul 24 în ierarhia finală (locul 12 în seria de calificare).

Cu un salt de 14.02m, Elena Panţuroiu s-a clasat pe locul 9 în seria de calificare în finala de triplu salt, salt care nu i-a adus un loc în finala probei. În clasamentul final Elena Panţuroiu s-a clasat pe locul 14 din 26 sportive participante.

Ziua a treia de concurs a fost ziua maratoniştilor. Marius Ionescu şi Paula Todoran nu au reuşit să încheie cursa de maraton, la fel ca numeroşi alţi sportivi participanţi. În schimb, Liliana Dragomir a terminat pe locul 67 din cele 92 de sportive aliniate la start, cu un timp de 2:53:30, un timp bun în condiţiile unui traseu mai dificil decât cel stabilit iniţial de organizatori.

În aceeşi zi, Bianca Răzor participa în calificările probei de 400m şi trecea mai departe în semifinale, alături de sportive extrem de puternice, cu un timp bun, de 51.64, timp care a clasat-o pe locul 4 în seria sa. În semifinala probei, Bianca a terminat pe locul 6, cu un timp de 52.06. În clasamentul final, Bianca Răzor a ocupat poziţia 18 din 24 de semifinaliste.

Au urmat în data de 9 august, în care cele două „lungimiste? Alina Rotaru şi Angela Moroşanu au participat în seriie de calificare unde au sărit pe o ploaie torenţială. Angela Moroşanu nu a reuşit să atingă pragul de 6m, având cea mai bună săritură de 5.92m, însă Alina Rotaru acceda în finala probei cu o săritură de 6.50m. În finala care avea să se desfăşoare peste două zile, Alina Rotaru sărea 6.45m, clasându-se pe poziţia 12 într-o finală extrem de puternică.
Alexandru Novac, participant la Campionatul Mondial de Atletism la invitaţia IAAF, s-a clasat pe locul 14 în grupa de calificare pentru finala probei de aruncarea suliţei cu o aruncare de 74.67m şi pe locul 29 în clasamentul final.

Ultima zi de concurs a aparţinut atleţilor specializaţi în probele de marş. Florin Ştirbu şi Narcis Mihăilă au luat startul în proba de 50 de km marş, iar Ana Rodean şi Andreea Arsine au alergat în cursa de 20 de km marş. Narcis Mihăilă a reuşit un nou Personal Best cu un timp excelent, 4:02:27, şi s-a clasat pe locul 31, printre cei mai buni sportivi ai momentului. A venit apoi rândul fetelor să îşi demonstreze valoarea: Ana Rodean a reuşit un nou Season Best, de 1:34:50, care a clasat-o pe poziţia 34, iar Andreea Arsine şi-a depăşit cel mai bun timp din carieră, atingând un nou Personal Best la 1:33:46 şi ocupând poziţia 31 în clasamentul final.

Pentru o parte din sportivii participanţi la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra urmează o nouă competiţie majoră, Universiada de Vară de la Taipei/Taiwan. Astfel, la Taipei vor pleca Bianca Răzor, Andrei Gag, Alina Rotaru şi Claudia Bobocea, alături de alţi tineri sportivi: Alin Firfirică, Ionuţ Neagoe, Nicolae Soare, Andreea Alina Piscu, Cosmin Ilie Dumitrache, Anamaria Nesteriuc, Camelia Florina Gal, Sanda Belgyan, Dan Claudiu Lazărică.

Nicoleta Grasu primeşte medalia de bronz
La Londra, Federaţiei Române de Atletism i-a fost înmânată medalia Nicoletei Grasu pentru locul 3 la Campionatul Mondial de Atletism din 2007 de la Osaka. În 2009, ca urmare a controalelor antidoping, Darya Pishchalnikova era descalificată şi i se retrăgea medalia de bronz acordată pentru o aruncare 65.78m (un PB pentru ea la acel moment). Nicoletei Grasu i se recunoştea atunci a treia performanţă din finala concursului de aruncarea discului, iar anul acesta i s-a înmânat atletei şi medalia de bronz care îi atestă performanţa de la Osaka.


FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

A 22-a ediţie a Campionatului European de Ultramaraton 24h are loc la Timişoara
15 Ianuarie 2018

Europa, cu Roxana Bîrcă în echipă, învingătoare la Edinburgh
15 Ianuarie 2018

Trei atlete din România aleargă pentru Europa, la Edinburgh
09 Ianuarie 2018

Victorie pentru Nicolae Soare în Japonia
08 Ianuarie 2018

Scurtă retrospectivă a anului 2017
30 Decembrie 2017

Din regulamentul Campionatului European de 24 ore alergare
14 Decembrie 2017

In Memoriam Iolanda Balaș Soter
12 Decembrie 2017

Medalie de argint la Campionatul European de Cros
10 Decembrie 2017

Drum lin, Cristina Nicolau
05 Decembrie 2017

Condoleante pentru Alteta Sa Regala Regele Mihai I
05 Decembrie 2017

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM